Книга рецептів

Борщ із цвітною капустою та копченою грушею: новий смак осені

22:30 — 9 жовтня 2023 eye 338

Рецептів борщу існує дуже багато (зелений, холодний, «сватівський» і, звичайно, класичний український червоний борщ). В кожній родині є фірмовий, витоки якого йдуть у ті часи, коли його варила бабуся чи навіть прабабуся. У багатьох випадках рецепти адаптовані до сучасних смаків. Скажімо, іноді борщ може нагадувати швидше овочевої смузі, якщо овочі пройшли мінімальну термічну обробку. Така страва містить максимум вітамінів, і це важливо. На свій смак до борщу можна додавати ті інгредієнти, яких немає в класичних рецептах: наприклад, лохину. А тим, хто хоче дотриматися балансу між класикою та інноваціями, варто приготувати борщ не з білокачанною, а з цвітною капустою, додавши копчену грушу. Рецептом страви поділилася кулінарка Ардія Діаманті.

— Цей борщ рекомендую готувати у великій чавунній сковорідці, — каже Ардія Діаманті.

Борщ з цвітною капустою та копченою грушею

Суцвіття цвітної капусти підсмажити на олії, додати цибулю, моркву та буряк, порізані на слайси. Просмаживши кілька хвилин, залити водою та тушити. Потім додати картоплю, порізану на кружечки, і копчену грушу. Варити до готовності. Наприкінці додати подрібнену зелень.

Подавати зі сметаною.

Нагадаємо, ЮНЕСКО визнала знамениту українську страву борщ надбанням людства.

Маринована капуста на зиму: рецепт, яким слід поділитися з подругами

Фото з альбому Ольги Сметанської