Книга рецептів

Квашені яблука — справжній український смаколик

20:15 — 10 жовтня 2023 eye 12260

Здавна українці квасили огірки, помідори, часник на зиму. Але особливо смачні квашені яблука сорту білосніжний кальвіль на меду, з житнім колоссям та житньою соломою, з листям чорної та червоної смородини, чорної вишні, гілочками м'яти та квітами чорнобривців, ділиться кулінар Юрій Мельник.

На Різдво матимете до святкового столу файний десерт.

Інгредієнти:

Покроковий рецепт приготування:

1. Гарненько миємо яблука.
2. На дно відра викладаємо листочки та житні колоски.
3. Викладаємо яблучка у відро.
4. Яблука, що виклали, накриваємо шаром листочків, гілочок, квіточок та житньою соломою.
5. Готуємо заливку: добре розчиняємо сіль, мед та цукор у холодній сирій воді.

Якщо застосовуємо житню муку як консервант, спочатку розчиняємо її у невеликій кількості (2−3 літри) холодної, можна злегка теплої води (поступово всипаючи невелику кількість муки у воду, ні в якому разі не навпаки). Розчинену житню муку вливаємо у основну заливку.

6. Приготовленою заливкою заливаємо яблука.

7. Кладемо зверху гніт (щось важкеньке, але не дуже, щоб яблука не спливали та були повністю покриті заливкою.

8. Кладемо заквашені яблука у темне прохолодне місце (погріб, підвал, льох).

Через 30−40 днів смачнющі квашені яблука готові до вживання.

Раніше «ФАКТИ» пубдікували рецепти маринованої капусти «Провансаль» та квашених баклажанів, що на смак, наче білі грибочки.