Хто ж не любить червону солену рибу? Напевно, її любить багато хто, але коштує вона дорого. А чи не пробували ви приготувати її в домашніх умовах? Такий делікатес коштуватиме значно дешевше. Крім того, ви можете бути впевнені: у страві жодних консервантів! Ви ж готували самі. Така рибка буде доречною як на святковому столі, так і на бутербродах у вихідний день, коли до сніданку збереться вся родина. Доповніть такі бутерброди зеленим салатом чи іншою улюбленою зеленню. Рецептом поділилася відома кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати корисний соус із руколи для заправки салатів.
— Приготуємо смачну рибку, — каже Елла Іванова. — Це зробити дуже легко. А результат перевершить ваші очікування.
Солена червона риба
300 г червоної риби
1 столова ложка солі
1 чайна ложка цукру
Цедра апельсина (до смаку)
Готується рибка у харчовій плівці. Шматочки риби щедро посипати сумішшю солі та цукру, за бажанням додати трохи цедри апельсина, натертої на тертку (без білої частини).
Загорнути у плівку. Залишити у холодильнику на добу. І смачного!
Раніше Елла Іванова поділилася рецептом дуже смачної кабачково-вершкової намазки для бутербродів.
Читайте також: Домашня аджика: варити нічого не треба
Фото з альбому Елли Іванової