Книга рецептів

Пиріг з яблуками «Хмаринка»: смакота, що тане в роті

20:15 — 17 жовтня 2023 eye 163556

Дуже смачний, легенький, буквально тане в роті, тонесеньке тістечко, ароматна начинка, все це доповнює хрустка та ніжна скоринка. Готується достатньо швидко, з доступних інгредієнтів, ділиться фудблогерка Тетяна Петришина, яка раніше давала рецепт вафель з фаршем та сиром, що ідеально доповнюють перші страви.

Яблучний шар:

Яблука нарізати шматочками, додати цукор, перемішати, карамелізувати в сковорідці до золотистого кольору. Залишити охолоджуватися на тарілочці.

Тим часом готуємо тісто (діаметр форми 20 см не більше і не менше, якщо більша форма, то пиріг буде низенький, якщо менша — вийде з берегів)

Тісто:

Приготування:

Холодне масло нарізати на шматочки, додати просіяне борошно з розпушувачем, ванільний цукор — перетерти в крихту. Жовтки та цукор перемішати вінчиком, влити в борошняну суміш, перемішати/перетерти, щоб яєчна суміш увійшла в крихту.

¼ крихти залишити на посипку пирога зверху. Дно форми застелити пергаментом, висипати більшу частину крихти, спочатку пальчиками формуємо бортики на всю висоту форми, а тоді низ. Поставити форму з тістом в холодильник

Тим часом готуємо крем-суфле:

Сметану перемішати з крохмалем та ванільним цукром.

Білки+щіпка солі — збити до піни, тоді поступово додати цукор, збити до піків. До сметани додати збиті білки, перемішати на малих обертах до однорідності. Вийняти форму з тістом з холодильника, викласти начинку, вилити суфле, легенько вдарити об стіл, висипати частинами крихту (легенько, щоб крихта не осіла). Випікати в розігрітій духовці до t 180−50/60 хв. В моїй духовці випікався рівно годину. Охолоджувати у формі.

Нагадаємо рецепт яблучного пирога зі штрейзелем.