Рецептів приготування сирників — безліч. А от сирники без борошна — це справжнє диво. Приготувати їх досить просто. Варто прислухатися до порад кулінара Марко Черветті.
Ці сирники не звичайні — вони без борошна, — говорить Марко Черветті. — Не вірите, що це можливо? Спробуйте та переконайтесь. Вони просто тануть в роті.
Сирники без борошна
-
Цукор — 300 г
-
Вершки — 50 г
-
Яйця — 6 шт.
-
Згущене молоко — 200 г
-
Молоко — 200 г
-
Сир (кисломолочний) — 250 г
-
Починаємо з приготування карамелі: у невелику кастрюлю висипаємо цукор .
-
Постійно перемішуючи, доводимо розігріту масу до однорідної консистенції темного кольору.
-
За смаком у карамель можна додати вершкове масло чи вершки, постійно помішуючи.
-
Готову карамель переливаємо у ємність для випікання та відставляємо охолонути.
-
Переходимо до тіста для сирників: у нову ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо згущене молоко та молоко. Усе ідеально перемішуємо.
-
До рідини, що утворилась, додаємо сир. Краще щоб сир був не жирним, сухим.
-
Переливаємо суміш у ємність для випікання, де вже є охолоджена карамель.
-
Ставимо форму для випікання у заздалегіть розігріту до 180° духовку.
-
Випікаємо 40 хвилин сирники у маленьких формах, та трохи більше, якщо форма для випікання велика.
-
Після того, як дістали з духовки, залишаємо на 15 хвилин охолонути.
-
Теплі сирники дістаємо з форми та перекладаємо на тарілку.
Ніжні сирники без борошна готові! Смачного
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт яблучного крамблу до чаю.
Читайте також: Шкмерулі — грузинська страва, яка «підкорює з першої дегустації»: простий рецепт від фудблогерки Тінатін Ломінадзе
Фото з альбому Марка Черветті