Книга рецептів

Медове печиво з прянощами: приготуйте, бо воно того вартує

20:15 — 25 жовтня 2023 eye 477

Коржики виходять дуже ароматні та смачні, всередині м’які та водночас крихкі. Швидко готуються, а з’їдаються ще швидше, ділиться кулінарка Тетяна Петришина, яка раніше радила приготувати пиріг з яблуками «Хмаринка».

Інгредієнти:

Для змащування:

В молоці розчинити каву, додати жовток, перемішати до однорідності

Приготування:

1.5 яйця + цукор збити легенько віночком до розчинення цукру, додати мед, ванільний цукор, сіль, олію, цедру, прянощі, поступово додати просіяне борошно з розпушувачем, замісити мʼяке та еластичне тісто, залишити відпочити 10 хв (попередньо загорнути в плівку/пакетик).

Розділити на рівні частини, скатати кульки, викласти на застелене пергаментом деко, притиснути кульки стаканом/чашкою. Зверху змастити два рази, виделочкою зробити візерунок за бажанням.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин до золотистого кольору, важливо не пересушити.

Нагадаємо рецепт медового печива — улюблених ласощів дітлахів.