Осіння пора — час не лише для Хеловін-вечірок, але й для різних шкільних ярмарків, де діти намагаються зібрати якомога більше коштів на ЗСУ, продаючи власноруч спечені смаколики. Одним з безпрограшних рецептів таких ласощів поділилася львівська фудблогерка Лілія Цвіт.
Вона показала, як зі звичайного пісочного тіста і шоколаду приготувати цікаве печиво у вигляді мордочки ведмедя. Звичайно ж, пройти повз такої випічки на ярмарку буде просто нереально!
Отже, для тіста (з розрахунку на 40 виробів) візьміть:
У якості декору використовується білий та чорний шоколад — 20 і 10 г відповідно.
Приготування
Замішане з усіх складників тісто загортаємо у харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Охолоджене тісто ділимо надвоє і розкочуємо товщиною 3−5 мм.
За допомогою склянок вирізаємо кружечки діаметром 4 і 2 см. Перші будуть мордочкою, а другі — вушками ведмедиків. З’єднувати частинки печива можна просто на деку.
Печиво випікаємо при температурі 180 градусів протягом 10−12 хвилин, а охолоджене — прикрашаємо шоколадом, як на відео.
Зверніть увагу також на незвичний рецепт аргентинського печива «Альфахорес» та традиційного для України медового печива з прянощами.