Книга рецептів

Відмінний варіант для шкільного ярмарку: випікаємо солодких «ведмежат»

9:40 — 29 жовтня 2023 eye 627

Осіння пора — час не лише для Хеловін-вечірок, але й для різних шкільних ярмарків, де діти намагаються зібрати якомога більше коштів на ЗСУ, продаючи власноруч спечені смаколики. Одним з безпрограшних рецептів таких ласощів поділилася львівська фудблогерка Лілія Цвіт.

Вона показала, як зі звичайного пісочного тіста і шоколаду приготувати цікаве печиво у вигляді мордочки ведмедя. Звичайно ж, пройти повз такої випічки на ярмарку буде просто нереально!

Отже, для тіста (з розрахунку на 40 виробів) візьміть:

У якості декору використовується білий та чорний шоколад — 20 і 10 г відповідно.

Приготування

Замішане з усіх складників тісто загортаємо у харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Охолоджене тісто ділимо надвоє і розкочуємо товщиною 3−5 мм.

За допомогою склянок вирізаємо кружечки діаметром 4 і 2 см. Перші будуть мордочкою, а другі — вушками ведмедиків. З’єднувати частинки печива можна просто на деку.

Печиво випікаємо при температурі 180 градусів протягом 10−12 хвилин, а охолоджене — прикрашаємо шоколадом, як на відео.

Зверніть увагу також на незвичний рецепт аргентинського печива «Альфахорес» та традиційного для України медового печива з прянощами.