Багато хто куштував морозиво зі смаком крем-брюле, але далеко не кожен знає справжній смак цих знаменитих ласощів. А він особливий!
Простим рецептом десерту поділилася кулінарка Ардія Діаманті, яка раніше давала рецепт вітамінного салату.
Крем-брюле (на шість порцій)
- Жовтки яєць — 4 штуки
- Цукор — 6 столових ложок
- Коричневий цукор — 2 столових ложки
- Вершки 30% - 450 г
- Сіль — половина чайної ложки
Жовтки яєць з'єднати з сумішшю цукру і вершків, попередньо поставленою в мікрохвильовку для розчинення цукру. Розлити по формочках для запікання. Помістити ці формочки в глибоке деко і заповнити його водою так, щоб вона доходила до половини формочок. Запікати в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.
Дати десерту охолонути і помістити в холодильник на кілька годин або на ніч. Перед подачею десерту насипати на поверхню коричневий цукор і оплавити його за допомогою кондитерського пальника. За відсутності такого пальника карамелізуйте цукор на сковорідці та декоруйте ним десерт. У домашніх умовах це цілком допустимо.
Прикрасити гілочкою лаванди!
Нагадаємо рецепт брускети з карамелізованою цибулею і томатами.
Фото з альбому Ольги Сметанської