Книга рецептів

Крем-брюле: дуже простий рецепт знаменитих ласощів

22:30 — 5 листопада 2023 eye 230

Багато хто куштував морозиво зі смаком крем-брюле, але далеко не кожен знає справжній смак цих знаменитих ласощів. А він особливий!

Простим рецептом десерту поділилася кулінарка Ардія Діаманті, яка раніше давала рецепт вітамінного салату.

Крем-брюле (на шість порцій)

Жовтки яєць з'єднати з сумішшю цукру і вершків, попередньо поставленою в мікрохвильовку для розчинення цукру. Розлити по формочках для запікання. Помістити ці формочки в глибоке деко і заповнити його водою так, щоб вона доходила до половини формочок. Запікати в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

Дати десерту охолонути і помістити в холодильник на кілька годин або на ніч. Перед подачею десерту насипати на поверхню коричневий цукор і оплавити його за допомогою кондитерського пальника. За відсутності такого пальника карамелізуйте цукор на сковорідці та декоруйте ним десерт. У домашніх умовах це цілком допустимо.

Прикрасити гілочкою лаванди!

Нагадаємо рецепт брускети з карамелізованою цибулею і томатами.

Фото з альбому Ольги Сметанської