Книга рецептів

Дуже ситно за невеликі гроші: готуємо старовинну козацьку коцюрбу

9:15 — 2 листопада 2023 eye 7476

Коцюрба поєднує в собі маленькі галушки, картоплю і хрумкі шкварочки з м'ясом. Ця давня козацька страва особливо підкреслює ситість та вишуканість української кухні, говорить фудблогерка із Закарпаття Ольга Салкай (вона ж «Закарпатська господиня»).

Рецепт цієї страви на її каналі за кілька днів зібрав уже понад 20 тисяч переглядів. І не дивно — адже з настанням холодів саме гарячі і ситні страви привертають до себе увагу.

Для приготування коцюрби знадобляться:

Етапи приготування

Картоплю ріжемо на доволі крупні частинки і відварюємо.

З борошна, кефіру, яйця і солі замішуємо тісто на галушки. Добре вимішавши, скочуємо в ковбаску і ріжемо, як на ліниві вареники.

Заправкою для коцюрби слугує підсміжена з цибулею підчеревина (можна замінити її на бекон або ж просто на сало з проріззю).

Для подачі кладемо в тарілку картоплю, зверху — галушки, додаємо заправку і посипаємо порізаною зеленою цибулею.

Готуйте з любов'ю до традицій і хай вам смакує!

Нагадаємо також про старовинний український рецепт цибульників, про який нагадала львів’янка Лілія Цвіт.