Мітітеї, як і мамалига, — відома страви молдавської кухні. Мітітеї — це ароматні й соковиті ковбаски з телятини та баранини. Спершу їх проварюють, потім обсмажують на грилі. Їдять мітітеї гарячими з картоплею, салатом, загорнутими в коржі, ділиться кулінарка Анна Гордєєва.
Інгредієнти:
- Свинина (краще шия) — 700 г
- Яловичина або телятина — 300 г
- Молоко — 150 мл
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 3−5 зубчиків
- Крохмаль — 2 ст. л.
- Сода харчова — ½ ч. л.
- Олія
- Сіль — 1−2 ч. л.
- Перець мелений чорний, перець чорний горошком, лавровий лист, інші спеції на ваш смак.
Приготування:
М'ясо помити, обсушити паперовими рушниками, розрізати на шматочки. Потім двічі пропустити через м'ясорубку. Або можна використовувати магазинний дрібний фарш «свинина/яловичина». В готовий фарш додати соду, крохмаль та давлений часник, сіль та спеції, перемішати. Поступово додати молоко кімнатної температури, добре перемішати до однорідності, перекласти в мішечок і покласти в холодильник на 2−3 години.
Сформувати з фаршу невеликі ковбаски, товщиною близько 2,5 см і довжиною приблизно 7 см. Можна вручну, можна через кулінарний мішечок. Розігріти сковороду з олією. Обсмажити мітітеї на великому вогні з усіх боків до рум'яної скоринки. Паралельно закип'ятити чайник.
Викласти ковбаски в казан, каструлю або у вогнетривку форму з високими бортиками. Викласти шарами смажені мітітеї, зверху цибуля півкільцями, перець горошком, лавровий лист, знов ковбаски і так поки стане інгредієнтів. Залити все крутим окропом, воду посолити на свій смак. Закрити кришкою. Поставити мітітеї в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Або ж тушити на плиті на маленькому вогні від закипання 30 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт яловичої печінки, завдяки якому страва буде соковитою та ніжною.
Читайте також: Гарбузовий крем-суп «по-багатому»: актуальна страва від акторки «Жіночого кварталу»