Книга рецептів

Найвідоміша в світі випічка з синього тіста від шефа Ярославського: з’ївши одну, неможливо зупинитися

18:55 — 12 листопада 2023 eye 1292

Французькі булочки сінабон — нереально смачна, «майже наркотична» випічка з корицею, яка нічим не поступається тако-бургерам чи ньокі.

Особливо коли за приготування береться суддя програми «Майстер Шеф» Володимир Ярославський.

В своєму акаунті він розповів, як готувати нереально смачні блакитні сінабони. Одразу ж заспокоїмо — блакитного кольору випічці додає спіруліна.

Опара

Тісто:

Начинка

Заливка:

Етапи приготування

Для початку готуємо опару — якщо дріжджі сухі, їх треба з’єднати з борошном, якщо пресовані — з молоком. Борошно слід попередньо просіяти, щоб наситити його киснем. Змішуємо молоко з цукром і борошно з дріжджами, перемішуємо до однорідної консистенції, накриваємо рушником і відставляємо опару на 30−50 хвилин у тепле місце

Для тіста змішуємо в мисці яйця, цукор, додаємо сіль, опару і перемішуємо, додаємо розм’якшене масло, борошно, спіруліну. Готове тісто поміщаємо в миску, накриваємо рушником, залишаємо підходити в теплому місці 1−1,5 години

Для начинки змішуємо вершкове масла, цукор та корицею.

Готові сінабони поливаємо заливкою з крем-сиру, теплого молока та цукрової пудри. Перемішуємо до однорідності.

Подальші етапи готування дивіться на відео.

Під постом Володимира Ярославського читачі (серед яких і його колега Ольга Мартиновська), відзначають, що під час розповіді шефа про приготування смакоти неможливо залишатися байдужими. І що вони самі обов'язково приготують такі ж смаколики.

Нагадаємо, що не менший захват у читачів визвав і рецепт смачних котлет від Людмили Борщ з «цукерковою» назвою «Пташине молоко».