Смажена капуста чудово підійде як начинка для вареників, пиріжків, пирога. Смачна вона і як самостійна страва — і в гарячому вигляді, і в холодному. Цікавий смак надає смаженій капусті додавання невеликої кількості квашеної. Якщо її нема, підійде лимонна кислота — для легкої кислинки. І обов'язково використовуйте для приготування чавунну сковорідку, ділиться фудблогерка Марина Гармаш.
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої капусти,
- 150 г квашеної капусти,
- 70 — 100 г томатної пасти,
- 200 — 250 мл води,
- цукор, сіль, суміш мелених перців, лимонна кислота — на смак,
- 2 лаврових листи,
- олія для смаження.
Приготування:
Нашинкуйте свіжу капусту. Розігрійте сковороду, без олії, покладіть капусту. Весь час помішуючи, доведіть її до легкого золотистого кольору та м'якості.
Додайте олію, квашену капусту, лавровий лист. Обсмажуйте помішуючи приблизно 5 хвилин.
Додайте томатну пасту, розведену з водою, сіль, цукор та суміш мелених перців. Якщо готуєте без квашеної капусти, додайте лимонну кислоту на смак. Потушіть ще 3 — 5 хвилин. Страва готова.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт смажених пиріжків з капустою, таких смачних, що не відірватися, а також салату «Французька коханка» від відомої кулінарки Людмили Борщ.