Вареники з вишньою зимою можуть бути не менш смачними, ніж улітку. Вишню можна використовувати як консервовану, так і заморожену. Якщо ви не підготували ягоду з літа, все це можна купити сьогодні в супермаркетах. Рецептом вареників з вишнями поділилася відома кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати банановий «брауні» без цукру, борошна та олії.
— Такі вареники сподобаються всім, хто їх скуштує, — каже Елла Іванова. — Вважаю, що це дуже вдалий рецепт. Якщо готуєте із замороженої вишні, спочатку її розморозьте, помістіть на сито, нехай стече зайва рідина. Консервовану вишню також попередньо помістіть на сито.
Вареники з вишнями
Тісто
Борошно — 250 г
Вода — 130 г
0,5 чайної ложки солі
Вершкове масло — 20 г
Начинка
Вишня (кількість — до смаку)
2 ст. ложки цукру
0,5 чайної ложки крохмалю
З'єднуємо борошно, воду, сіль та вершкове масло. Замішуємо тісто. Воно має полежати у харчовій плівці годину. Потім розкочуємо тонко й начиняємо вишнею. Спочатку на тісто кладемо суміш цукру та крохмалю, потім — ягоди. Відварити у підсоленій воді. Подавати зі сметаною чи медом.
І смачного!
Раніше кулінарка з Кривого Рогу поділилася рецептом дуже тонких млинців.
Читайте також: Чизкейк без основи з печива: подавати з конфітюром
Фото з альбому Елли Іванової