Книга рецептів

Гомбовці по-закарпатськи: ідеально для ситного обіду

20:15 — 27 листопада 2023 eye 5558

Для багатьох це абсолютно нова страва, хоча його історія налічує століття. Гомбовці з сиром — українська варіація чи то лінивих вареників, чи то пончиків і частково сирників. Це дуже смачно і просто, дуже хороший та вдалий рецепт, ділиться кулінарка Магдалина Шершун.

Інгредієнти:

Начинка:

Приготування:

У тепле молоко додати дріжджі, вимішати, додати сіль, цукор, яйце, олію, замісити м'яке еластичне тісто, яке не має липнути до рук. Накрити рушником, поставити на 1 годину у тепле місце на розстойку, тобто збільшення тіста в об'ємі. Під час першого підйому тіста злегка обім’яти його, дати тісту ще раз підійти, аж тоді формувати гомбовці.

Готуємо сирну начинку. До сиру додаємо сіль, цукор, ванільний цукор. Добре збиваємо, додаємо манну крупу, перемішуємо.

На робочу поверхню, посипану борошном, викладаємо тісто, розділяємо на шматочки однакової ваги. Формуємо кульки округлої форми, даємо трішки підійти, викладаємо сирну начинку, акуратно формуємо та щільно защипуємо гомбовці круглої красивої форми. Викладаємо швом до низу на робочу поверхню, ще даємо гомбовцям підійти 10 хвилин.

Варимо на пару 15−20 хвилин, гарячі посипаємо сухарями панірувальними з цукром (сухарі трішки обжарюємо до золотистого кольору, додаємо цукор).

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати голубці на пару в мультиварці — такі ж смачні, як і звичайні, але менш калорійні.