Книга рецептів

Секрет — в особливому маринаді: готуємо на свята скумбрію, яка смачніше червоної риби

19:29 — 26 листопада 2023 eye 71883

Українські господині цінують бюджетну скумбрію, і вміють приготувати її так, що вона вийде смачнішою і соковитішою за будь-яку червону рибу.

Покроковий рецепт приготування цікавої (і корисної) закуски наводить інтернет-ресурс Майстерня ідей.

Що знадобиться:

Маринад:

Етапи приготування

У сотейник вливаємо воду і одразу ставимо його на плиту. Додаємо яблучний оцет, олію, мед (або цукор), кетчуп, сіль, коріандр, чорний перець, зерна гірчиці та лавровий лист. Розмішуємо приправи у маринаді, даючи їм виділити аромати. Доводимо до кипіння і вже за хвилину вимикаємо.

Залишаємо маринад остигати, а поки він остигає, нарізаємо цибулю півкільцями і свіжий кріп.

Готуємо скумбрію: ріжемо її на великі шматочки, перекладаємо в глибоку зручну миску, додаємо цибулю і кріп зверху. Потім заливаємо маринад, а сам контейнер накриваємо харчовою плівкою.

Пробувати готову рибу можна вже вранці.

Нагадаємо також про рецепт вишуканої гарячої м'ясної закуски до різдвяного столу від Тетяни Литвинової.