Книга рецептів

«Рулетики зі скумбрії» і «Рибка під шубою»: неймовірно смачні та «шалені» закуски на святковий стіл

19:58 — 30 листопада 2023 eye 15936

Різдво та Новий рік — особливі свята для українців, коли кожна господиня намагається порадувати своїх рідних і гостей незвичайними стравами — таким, як «Білосніжка» або «Марфа».

Не меншою окрасою новорічного столу станіть і «Рулетики зі скумбрії» від українських кулінарів, та «Рибка під шубою» від Людмили Борщ.

«Рулетики зі скумбрії» без сумніву, припадуть до смаку вашим гостям завдяки своєму неповторному смаку та ситності", — пишуть автори рецепту на сайті «Майстерня ідей».

Для приготування знадобляться:

Для начинки:

Приготування

Починаємо з підготовки начинки: дрібно нарізаємо 3 цибулини та 3 моркви натираємо на великій тертці. На розпеченій сковороді з олією обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і продовжуємо тушкувати овочі до їх повної готовності. Овочеву суміш перекладаємо в миску, додаємо 1,5 столові ложки томатного кетчупу, приправляємо сіллю та чорним перцем до смаку і ретельно перемішуємо.

Далі у скумбрії зрізаємо голову, плавці та хвіст, акуратно робимо поздовжній надріз, не доходячи до кінця, і видаляємо кістки.

Наступний етап — підготовлену рибу солимо, перчимо до смаку і збризкуємо свіжим лимонним соком. На один край філе рівномірно розподіляємо овочеву начинку і туго загортаємо в рулет, фіксуючи дерев’яною шпажкою.

Запікаємо рибні рулети в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20−25 хвилин.

Своєю чергою, відома кулінар Людмила Борщ також впевнена, що святкова закуска з оселедця підкорить як членів сім'ї та гостей своїм незвичайним смаком.

«Закуска готується легко, просто та швидко. Вона відмінно підійде для будь-якого свята і буде шикарною прикрасою будь-якого святкового столу. Без неї жодне застілля у нас не обходиться, гості дуже її люблять. Просто відпад, шалена закуска», — вважає відома кулінарка.

Для приготування підготуйте

А сам процес досить простий — його Людмила Борщ показала на відео.


Також нагадаємо, що свої «секретики» для приготування страв на Різдво та Новий рік має і Тетяна Литвинова — це «млинцевий салат» та «закуска по-французьки».