Українці навіть попри війну прагнуть, аби їх різдвяний і новорічний стіл виглядав не лише багато та святково, але й щороку намагаються додати до нього щось новеньке. Ну, на крайній випадок приготувати знайому страву по-новому. Так зокрема вчинила і львівянка Лілія Цвіт, запропонувавши замітити традиційну картопляну «пюрешку» на картопельку, запечену з сиром.
Фудблогерка назвала цей рецепт одним зі своїх улюблених і сподівається, що він сподобається й іншим господиням.
«Готується просто, а виходить дуже смачно і гарно, по-святковому! Хрустка скоринка і ніжна сирна серединка! Обережно, не проковтніть язик!!», — попередила вона.
Що потрібно:
Етапи готування
Для початку картоплю слід відварити у воді з додаванням оцту (аби не розварилася) до готовності.
Далі на овочах робляться надрізи навхрест (прорізати до кінця не треба).
Підготовлену таким чином бульбу трохи «розкриваємо».
Готуємо начинку з сиру, вершкового масла, сметани, кропу та часнику.
Начинаємо квртоплю і відправляємо запікатися на 10 хвилин у добре розігріту духовку (200 градусів).
Нагадаємо, що в зв'язку з тим, що наступний рік буде за Східним календарем роком Дракона, дедалі більше кулінарів присвячують цій міфічній тварині свої страви. В той же час любителі «західних» традицій частування можуть вибрати інші напої та закуски — «ялинку», «хвіст павича» та «грибну галявину» — відома блогерка Аліна FoodDee запропонувала українцям велике меню на святковий стіл.