Поки Людмила Борщ вивчає вподобання жителів найбільших мегаполісів світу, не менш відома кулінарка Тетяна Литвинова вирішила познайомити шанувальників з бігосом — традиційною для польської, литовської та білоруської кухні стравою з капусти та м'яса.
Кулінарка називає її гуцульською, і це не суперечить самій суті бігоса, адже в Україні здавна існував один з його варіантів — як їжа мисливців — на Поділлі й Галичині, в окремих селах західної частини середнього Подніпров'я.
«Страва поживна, з овочево-томатним смаком, впевнена, що дієтологи одобрять», — жартує Тетяна Литвинова.
Для приготування страви знадобляться:
свинина 250 г,
олія 20 г,
цибуля 200 г,
морква 250 г,
мисливські ковбаски 130 г,
томатне пюре 200 г,
свіжа капуста 300 г,
квашена капуста 200 г,
картопля 300 г, вода 700 г,
сіль 13 г,
перець ½ ч л,
лаврове листя 3 шт
Як готувати бігос, кулінарка показала у відео.
А ще одна кулінарка Лілія Цвіт поділилася рецептом незвичайно смачної картоплі, яку вона радить приготувати на свята.