Ресторатор та суддя «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який раніше поділився секретом приготування молодої картоплі, запропонував фоловерам трохи змінений рецепт найвідомішого у світі картопляного пюре від найтитулованішого шефа Мішлен Гіду Жоеля Робюшона.
«Я трішки змінив рецепт під свій смак, але це варто спробувати, бо таке пюре не залишить вас байдужими до останньої ложки! Важливий момент — правильний сорт картоплі. Якщо відволіктись від сортів, то беремо ту, яка жовта в середині, краще сухувата м’якоть і багато крохмалю», — радить Володимир Ярославський.
Інгредієнти:
- 300 г перетертої картоплі;
- 150 г масла 82.5%;
- 150 г вершків 30%;
- Сіль та мелений мускатний горіх.
Читайте також: Картопляне пюре з часниковим маслом: смачнішого не буває
Приготування:
- Очищену картоплю не ріжемо, а беремо цілком, відварюю у підсоленій воді при повільному кипінні хвилин 30−35 — важливо, щоб бульба добре приготувалась, бо інакше можуть бути сирі грудочки у пюре.
- Беремо трішки більше перед варкою, бо при варінні і перетиранні вага трохи втрачається
- Кколи картопля готова, воду зливаю, а картоплю у каструлі ще хвилину прогріваю та підсушую!
- Одразу, ще гарячою, картоплю перетираю через млин для перетирання мʼякоті, або насправді ще краще через сито!
- На велику пательню наливаю вершки, додаю масло, розігріваю і додаю протерту картоплю, сіль на смак та мускатний горіх.
- Лопаткою розминаю і перемішую картоплю при постійному маленькому кипінні, поки маса стане однорідною. Можливо пару хвилин треба буде просто перемішувати і прогрівати, щоб надлишкова волога випарувалась.
«Зауважте, що це картопляне пюре не густе, а скоріше нагадує крем і це дуже-дуже смачно! Таке пюре вартує бути окремою стравою, а якщо ви додасте його на гарнір до тушкованого мʼяса — мммм… вас на руках носитимуть», — стверджує кулінар.
Раніше кулінарка Ольга Носуль розповіла як приготувати картопляні троянди, які стануть чудовим доповненням до овочевого салату, м'ясної чи рибної страви.
Фото Pixabay