Українці люблять своїх захисників, і присвячують військовим не тільки публікації у Мережі, а й смачні страви, які охоче просять за столом двійними порціями — як, приміром, салат «Генеральский».
А нещодавно народні майстрині приготували ще одну страву — але вже не на кожен день, а на святковий стіл — салат «Генерал».
«У цей салат неможливо не закохатися — лише за своє оформлення салат стане родзинкою будь-якого святкового столу», — пишуть автори салату.
І до їх слів хочеться додати сподівання, що, можливо, саме таким салатом господині зможуть частувати військових в день перемоги нашої країни над ворогом.
Для приготування «Генерала» знадобиться:
Приготування
Спочатку підготуємо куряче філе для салату. У мисці змішуємо паприку, сіль, олію. Використовуйте краще копчену паприку, щоб надати пікантного смаку м’ясу. Легкий запах копченості доповнюватиме готову страву. Натираємо спеціями куряче філе і загортаємо у фольгу, а потім запікаємо в духовці 25 хвилин при 180 С.
Вже остиглу грудку нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Додаємо часник, майонез та перемішуємо.
На тарілку встановлюємо кільце і ацетатну плівку. Першим шаром викладаємо куряче філе.
Другим шаром піде натерта варена морква, на якій слід зробити сіточку з майонезу.
Сир натираємо на великій тертці та перекладаємо у миску. У чаші блендера подрібнюємо грецькі горіхи і столову ложку додаємо в сир. Його викладаємо третім шаром.
Відварені буряки натираємо на великій тертці і викладаємо четвертим шаром. Зверху робимо сіточку з майонезу.
П'ятий шар — це відварені яйця, які теж слід натерти на великій тертці та викласти на буряки. Зверху змащуємо майонезом.
Наостанок встановлюємо на салат кільце меншого діаметру та посипаємо волоськими горіхами.
У центр викладаємо нарізану зелену цибулю. Виймаємо кільце і на цибулю кладемо помідори чері.
Смачного!
А на десерт можна запропонувати гостям незвичний біскофлан за рецептом української блогерки-красуні.
Фото Генштабу ЗСУ