Книга рецептів

Салат «Генерал» на святковий стіл: гарна страва для Залужного та Сирського на День перемоги над рф

9:25 — 15 січня 2024 eye 1579

Українці люблять своїх захисників, і присвячують військовим не тільки публікації у Мережі, а й смачні страви, які охоче просять за столом двійними порціями — як, приміром, салат «Генеральский».

А нещодавно народні майстрині приготували ще одну страву — але вже не на кожен день, а на святковий стіл — салат «Генерал».

«У цей салат неможливо не закохатися — лише за своє оформлення салат стане родзинкою будь-якого святкового столу», — пишуть автори салату.

І до їх слів хочеться додати сподівання, що, можливо, саме таким салатом господині зможуть частувати військових в день перемоги нашої країни над ворогом.

Для приготування «Генерала» знадобиться:

Приготування

Спочатку підготуємо куряче філе для салату. У мисці змішуємо паприку, сіль, олію. Використовуйте краще копчену паприку, щоб надати пікантного смаку м’ясу. Легкий запах копченості доповнюватиме готову страву. Натираємо спеціями куряче філе і загортаємо у фольгу, а потім запікаємо в духовці 25 хвилин при 180 С.

Вже остиглу грудку нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Додаємо часник, майонез та перемішуємо.

На тарілку встановлюємо кільце і ацетатну плівку. Першим шаром викладаємо куряче філе.

Другим шаром піде натерта варена морква, на якій слід зробити сіточку з майонезу.

Сир натираємо на великій тертці та перекладаємо у миску. У чаші блендера подрібнюємо грецькі горіхи і столову ложку додаємо в сир. Його викладаємо третім шаром.

Відварені буряки натираємо на великій тертці і викладаємо четвертим шаром. Зверху робимо сіточку з майонезу.

П'ятий шар — це відварені яйця, які теж слід натерти на великій тертці та викласти на буряки. Зверху змащуємо майонезом.

Наостанок встановлюємо на салат кільце меншого діаметру та посипаємо волоськими горіхами.

У центр викладаємо нарізану зелену цибулю. Виймаємо кільце і на цибулю кладемо помідори чері.

Смачного!

А на десерт можна запропонувати гостям незвичний біскофлан за рецептом української блогерки-красуні.

Фото Генштабу ЗСУ