Книга рецептів

Суп із томатів: потужна порція користі

20:16 — 20 січня 2024 eye 481

Томати є важливим суперпродуктом, який допомагає уповільнити старіння. Лікопен, який в них є, — каротиноїд, пігмент, що захищає ваші клітини від пошкоджень, впливає позитивно на зір, адже являється потужним антиоксидантом. Для діток в час навчання — саме те. До того ж у термічно оброблених томатах лікопену більше, аніж в сирих. Томатний суп краще подавати не дуже гарячим або зовсім охолодженим, з петрушкою. Смакує — казково! Особливо із чорними грінками, зазначає лікарка-дієтологиня Оксана Гордієвич.

Інгредієнти:

Приготування:

Овочі на бульйон чистимо, ріжемо, відварюємо (води небагато — залишаємо простір для томатів).

Помідори — обдати окропом, зняти шкірку, блендувати.

Тушкувати різані перці на оливковій олії з часником, додати трохи спецій та частину блендованих томатів. Потім протушковану суміш додати в бульйон, а також решту томатів.

Варимо ще трохи до м’якості усіх компонентів, блендуємо, присмачуємо спеціями.

Також дітям безумовно сподобається всередині мʼяка, а зовні хрустка картопля по-селянськи — як в МакДональдсі, а на десерт радимо приготувати вафельні трубочки зі згущеним молоком та крем-сиром «з дитинства».