Книга рецептів

Яйця по-корейські на сніданок та м’ясо по-французьки на обід: нові рецепти від українських фудблогерів

15:20 — 29 січня 2024 eye 1972

Після того, як «красуня з чарівних голосом» Аліна привернула до ведення відеоблогу свою свекруху, можна не сумніватись, що кількість відеоблогерів у нашій країні значно збільшиться.

Вже зараз з'являються нові імена — молоді люди, які пропонують свої (чи творчо «запозичені») страви.

Так, в групі «Мамині рецепти» пропонують приготувати «Яйця по-корейські».

Складові рецепта:

Приготування

Яйця занурюємо в киплячу воду з додаванням 1 ст ложки солі.

Варимо рівно 6 хв. з моменту закіпання.(тоді жовтки будуть рідкі всередині).

Виймаємо яйця і заливаємо їх холодною водою.

Через 5 хвилин воду зливаємо і заливаємо знову холодною водою.

Чистимо яйця від шкаралупи.

Готуємо соус на основі соєвого з додаванням овочів, оцту та дрібно нарізаної цибулі.

Занурюємо яйця в соус і ставимо в холодильник на 48 годин.

За бажанням їх можна спробувати вже через 12−24 години.

Порада: замість курячих яєць ви можете взяти і перепелині. Якщо бажаєте крутий жовток, то варимо 10 хв.

А участниці групи «Смачно та й годі» вважають за краще почастувати на обід у вихідний або на вечерю в будній день Мʼясом по-французьки.

Інгредієнти:

Приготування:

Нарізаємо і відбиваємо м’яско, маринуємо в майонезі чи сметані, улюблених спеціях.

Гриби обсмажуємо з цибулькою до золотистості.

Картоплю нарізаємо тонкими кружечками, заправляємо спеціями для картоплі, сметані або майонезі.

Форму змащуємо олією, викладаємо мариноване м’яско, картоплю, гриби і помідорки.

Запікаємо близько години при 190 С, до готовності картоплі.

Посипаємо сиром та зеленню, ставимо в духовку ще на 10 хвилин, аби сир підзолотився.

В той же час високою популярністю користуються і страви визнаних майстрів — такі, як салат «Сонечко» від Людмили Борщ.