Суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, який раніше розповідав, як готувати вафельні трубочки зі згущеним молоком, поділився секретом приготування хрустиків або вергунів на горілці.
«З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця й, звісно, борошно», — написав він.
Інгредієнти:
-2 яйця
- Дрібка солі
- Дрібка цукру
- 100 г домашньої сметани (35%)
- 30 г горілка
- 270−330 г борошна
- 500 г олія для смаження
- 100 г цукрова пудраСпосіб приготування:
- яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто. Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим.
- даємо йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачуємо. Можна додавати борошно по необхідності — слідкуйте за консистенцією тіста!
- ріжемо ромбиками тісто, в середині розріз через який протягуємо один куточок.
- смажимо у фритюрі.
- готові вироби посипаємо щедро цукровою пудрою! Якщо сметана не така жирна — можна додати трішки вершкового масла до тіста 25−30 г. Смачного!
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати вергуни на кефірі.