Хоч свята і застілля вже позаду, але відмовити собі у смачній закусці ми не можемо. Такі вже ці тістечка смачні і нарядні, сил нема. Обов'язково варто спробувати, ділиться фудблогерка Софія Гаврильців, яка раніше пропонувала рецепт швидкого десерту з ряжанки.
Інгредієнти:
- 250 г оселедця
- 2 яйця
- 0,5 середньої цибулі
- 1 ч.л. вершкового масла
- Половина вже почищеного яблука
Усі складники крім масла пропустити крізь середнє сито м’ясорубки, усе ретельно вимішати і додати вершкове масло.
Цибулю попередньо промаринувати (сіль, цукор, оцет, кип’ячена вода усе в рівних пропорціях) на 10 — 15 хвилин.
Заварні тістечка еклери
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 г солі
- 180 мл води
- 300 г яєць
Спосіб приготування тіста
В каструлю з товстим дном даємо воду, масло та сіль, ставимо на вогонь, коли усе масло розтопиться і почнеться процес кипіння, вводимо одноразово все борошно, зменшуємо вогонь, все ретельно перемішуємо, щоб тісто ввібрало в себе борошно і стало суцільним клубком, прибираємо з вогню. Перекладаємо тісто в іншу посудину і даємо трішки остигнути (приблизно 7 хвилин), тісто має бути добре тепле. Далі до тіста вводимо по одному яйцю, ретельно розмішуємо лопаткою до повної однорідності.
Потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної маси, потім друге, третє і так далі — це найголовніший момент успіху еклерів.
Тісто має бути однорідним та в’язким. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і на деку з пергаментом формуємо заготовки еклерів розміром 8 — 10 см, на відстані одна від одної. Випікаємо еклери 30−35 хвилин при температурі 220 градусів перших 15 хвилин, далі зменшуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 15 хвилин.
Потім начиняємо еклери форшмаком.
Смачного!
Нагадаємо рецепти пирога з капустою та картоплі по-селянськи на сковороді.