У супермаркетах сьогодні соусів така кількість, що очі розбігаються. Вибираючи їх, слід уважно читати склад. Адже магазинні соуси часто містять ненатуральні інгредієнти, консерванти. Найкраще приготувати домашній соус. Добре, що свіжих овочів і взимку у супермаркетах чимало. І хоча болгарський перець коштує недешево, собівартість домашнього соусу вийде набагато нижче, ніж ціна магазинного. Тим більше вам знадобиться лише 100 г цього перцю. Рецептом соусу, який ідеальний для пасти, салатів, картопляних страв, поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати паштет з консервованої квасолі.
— Сьогодні приготуємо дуже смачний соус, — каже Елла Іванова. — Він досить гострий.
Перцевий соус
Перчик чилі — 1 шт.
100 г болгарського перцю
20 г часнику
70 г води
70 г цукру
70 г яблучного оцту
0,5 ч. л. солі
5 г кукурудзяного крохмалю
Подрібнити в блендері та збити болгарський перець, чилі, часник, додавши трохи води. На сковороду виливаємо воду, що залишилася, додаємо цукор, яблучний оцет і вводимо перцеву масу. Перемішуємо, варимо хвилин п'ять. Потім розводимо у воді крохмаль, вводимо в масу та варимо ще дві хвилини. Охолоджуємо.
І смачного!
Раніше Елла Іванова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом незвичайного десерту з манною крупою.
Читайте також: Легкий салат для вечері: смачно та корисно
Фото з альбому Елли Іванової