Книга рецептів

Вальдорфський салат за рецептом Марини Боржемської: ідеальна страва для жінок на дієті

9:25 — 16 лютого 2024 eye 356

Цей салат отримав свою назву на честь готелю Waldorf-Astoria у Нью-Йорку. Більше ста років тому ця страва прикрашала столи на благодійному балу, присвяченому дитячій лікарні Святої Марії. З тих часів страва зазнала змін, і оригінальний рецепт, який складався з яблук, селери та майонезу, розширився ще на кілька компонентів — виноград і волоські горіхи.

Зараз страва пропонується людям, які дотримуються принципів здорового харчування, або дотримуються дієти. Одну з варіацій пропонує відома фітнес-тренерка Марина Боржемська.

Підготуйте такі інгредієнти:

Спосіб приготування

В мисці змішайте 3 столові ложки йогурту, 1 столову ложку лимонного соку, ¼ чайної ложки солі і дрібку перцю.

Наріжте яблуко так, щоб вам було зручно їсти його разом з іншими інгредієнтами.

Два стебла молодої селери вимийте і наріжте кружечками.

Для гармонії кольорів в салаті рекомендується використовувати яскравий виноград (краще використовувати виноград без кісточок).

За бажанням додаємо волоські горіхи та листя салату — їх варто просто порвати руками.

Змішуємо всі інгредієнти та смакуємо.

Нагадаємо також про іншу здорову страву від пані Марини — ватрушки зі шпинатом та сиром.