Книга рецептів

Шоколадний брауні з горіхами: ідеально до кави

20:17 — 18 лютого 2024 eye 417

Традиційний американський десерт — брауні (класичний рецепт від Володимира Ярославського тут), завоював популярність у всьому світі. Усе тому, що не лише смачний, а й швидко готується з доступних інгредієнтів. Його назва походить від кольору десерту, а він буває виключно brown, що в перекладі означає коричневий, ділиться дієтологиня Катерина Черкаська.

Інгредієнти:

Приготування:

Розтоплюємо шоколад з маслом на водяній бані.

Яйця збиваємо з цукром до однорідної консистенції.

З’єднуємо шоколадну та яєчну суміші, додаємо спеції та цедру апельсина. Гарно перемішуємо. Додаємо подрібнені горіхи.

Поєднуємо сухі інгредієнти і шоколадно-яєчну суміш. Перемішуємо всі інгредієнти. Переливаємо суміш у форму і випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.

Якщо ви хочете спробувати «полегшений» варіант такого смаколика, варто цукор замінити на 1 ст. л. меду, пшеничне борошно замінити на вівсяне або рисове, а замість вершкового масла можна використати оливкову або кокосову олії — 2 ст. л.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт веганського брауні від Тетяни Литвинової та міс Всесвіт Україна.