Соус доповнює страви, як аксесуари доповнюють вбрання. Майонез, кетчуп, сирний соус та десятки інших різновидів сьогодні можна купити практично у будь-якому супермаркеті. Але свіжий домашній соус дуже відрізняється від магазинного — і в цьому ніхто не сумнівається.
Рецептом соусу зі свіжої зелені поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Ця страва і соус гарний, і як заправка для салату, і як намазка на хліб, — каже Елла Іванова. — Приготуйте його та переконайтесь у цьому самі. Неймовірну свіжість соусу додасть селера. Цукор можна замінити медом.
Соус зі свіжої зелені
- 100 г петрушки
- Перчик чилі
- Пару гілочок базиліка
- Сіль
- Цукор
- 2−3 столові ложки олії
- Сік лимона
- 1−2 зубки часнику
- 2 стебла селери
Зелень подрібнити і збити в блендері, додавши сіль, цукор, олію та сік лимона (або винний оцет). Доповнити соусом улюблений салат і скибочку свіжого хліба з хрусткою скоринкою.
Смачного!
Раніше відома кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом ефектної закуски — бутерброди-сердечка зі шпротною намазкою. А Тетяна Литвинова та українська королева краси Ангеліна Усанова приготували ідеальну веганську заміну хліба — булочки з бобів-маш.
Фото з альбому Елли Іванової