Книга рецептів

Шоколадні вареники з сиром та вишнями: діти точно оцінять цю смакоту

20:16 — 22 лютого 2024 eye 193

Яких тільки вареників не буває: парові вареники з сирного тіста, ліниві з сиром та картоплею, навіть дієтичні є. А от такого ви ще не куштували! Апетитні шоколадні вареники з вишнею та сиром — це чудова знахідка для тих, хто любить на кухні експерименти, ділиться фудблогерка Софія Гаврильців, яка раніше пропонувала рецепт заварних тістечок з форшмаком.

Тісто

Спосіб приготування:

Борошно та какао порошок просіяти крізь сито, об’єднати. Яйце, жовток та олію збити за допомогою вінчика до однорідної маси, додати до борошна, перемішати.

До кип’ятку додати сіль, перемішати і поступово ввести до борошна, перемішувати лопаткою, далі перейти на робочу поверхню і місити тісто руками. Тісто має перестати липнути до рук, готовому тісту даємо час для відпочинку протягом 30 хвилин, накривши рушничком. Після цього з тістом можна працювати. Воно надзвичайно еластичне та м’яке, легко розкачується, під час готування в кип’ячій воді не розварюється і не злипається.

Начинка для вареників з вишні:

Вишні відправляємо на суху сковорідку. Цукор вимішуємо з крохмалем і відразу додаємо до вишень, перемішуємо, тушкуємо на середньому вогні до загущення, постійно помішуючи. Готові вишні охолодити.

Начинка для вареників з сиром:

Сир перетираємо крізь сито, додаємо цукор, жовтки, ванільний цукор, перемішуємо до однорідності.

Формуємо вареники:

Частину тіста за допомогою качалки тонко розкачуємо, вирізаємо заготовки, кладемо обидві начинки та ліпимо вареники. Готові вареники варимо в кип’ячій підсоленій воді до готовності, подаємо гарячими зі шматочками вершкового масла.

Нагадаємо рецепт пирога з капустою.