Шеф-кухарка Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка раніше поділилася рецептом оладок з гарбуза та яблук, розповіла, як приготувати тістечка «персики»
«Печиво з мого дитинства», — пише кулінарка у соцмережі.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 350 гр;
- Масло вершкове мʼяке — 80 гр;
- Пудра цукрова — 120 гр;
- Яйця — 2 шт;
- Ваніль;
- Дрібка розпушувача.
Для начинки та декору:
- Варене сгущене молоко;
- Фарбник харчовий червоний та помаранчевий (можна замінити на сік моркви та буряку);
- Цукор;
- Горішки за бажанням.
Читайте також: М'яке, ароматне, відмінне до чаю: два варіанти простого сирного печива
Приготування:
- Для печива. Мʼяке вершкове масло взбиваємо до біла з пудрою. По одному додаємо яйця і взбиваємо кожен раз. Слідом борошно, розпушувач та ваніль. Тісто має бути мʼяке та піддатливе.
- З тіста формуємо кульки однакового розміру. Я це робила через ваги — по 30 гр. Викладаємо на деко для випічки, простелене пергаментом, на відстані і трішки прижимаємо. Випікаємо при 180 приблизно 15 хвилин. Тістечка не мають бути рум'яними. Можливо, тільки знизу. Не пересушіть. Даємо трішки охолонути.
- В кожному печиві робимо знизу отвір ложкою. Начиняємо згущеним молоком. Можна додати улюблений горіх в середину. Дві половинки поєднуємо до купи. Даємо постояти в холодильнику годинку для стабілізації.
- Для того, щоб пофарбувати наші персики, я розвела в окропі пару крапель барвника і пофарбувала кожне тістечко. Якщо не маєте фарбників, то можна розфарбувати соком буряку та моркви. Потім обсипала все цукром. Готово.
Раніше кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом печива з какао, яке не потрібно випікати — його обсмажують на пательні.
Фото — скріншот