Якщо традиційні сирники вам уже трохи приїлися, скористайтеся цим швидким, легким і смачним рецептом сирних кульок. Процес їхнього приготування займає стільки часу, як і приготування сирників, але смак трохи відрізняється. Подавати їх можна навіть до святкового столу, ділиться фудблогерка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- 300 г сиру 5%
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л розпушувача (10 г) або соди 1 ч. л
- ¼ ч. л солі
- 5 г ванільного цукру
- цедра апельсина ½ шт. (якщо цедру не давати, то ванільний цукор — 10 г)
- 160−200 г борошна
Приготування:
Сир розімʼяти виделкою чи перебити легенько блендером, але не до пюре. Додати яйце, цукор, ванільний цукор, цедру, розмішати. Поступово додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Замішуємо мʼяке липке тісто. Формуємо кульки. Краще при формуванні руки чи робочу поверхню присипати борошном.
Смажити в розігрітій олії на середньому вогні близько 5 хвилин, перевертаючи вилочкою. Вже готові кульки викласти на паперовий рушничок, охолоджені присипати пудрою.
Раніше «ФАКТИ» публікували два варіанти простого сирного печива — м'якого, ароматного, відмінного до чаю. А також рецепт солоних сирників з кропом, які чудово смакують з борщем.