Книга рецептів

На Масляну — вареники з яблуками, «як у дитинстві»: рецепт від Володимира Ярославського та співачки TAYANNA

18:41 — 12 березня 2024 eye 207

На Масляний тиждень, який розпочався 11 березня та триватиме до 17 березня, шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, як готувати вареники.

Він готував страву разом зі співачкою TAYANNA — такі вареники з яблуками робила її бабуся. «Масниця або колодій — свято, що відзначається протягом тижня перед великим постом. Традицій в Україні готували не млинці, а вареники. Найбільш поширеними були вареники з кисломолочним сиром», — пише Ярославський у соцмережах.

Інгредієнти:

Для заварного тіста з яйцем:

Начинка:

Читайте також: Вареники, а не млинці: готуємо на Масницю справжню українську страву за рецептом Євгена Клопотенка

Приготування:

«Сік з яблук можна випарувати, додати корицю і використати як соус, в якому смачно протушкувати вареники. Яблуко можна і протушкувати на пательні, щоб було ніжніше і насиченіше. Тісто можна робити і пісним — тоді це буде десерт на піст», — ділится секретами кулінар.

Ексклюзивний матеріал «Масниця: традиційні стародавні рецепти на сучасний лад» читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото — скріншот