Книга рецептів

Вареники з сиром на парі за рецептом Лізи Глинської: «наше, рідненьке»

12:04 — 13 березня 2024 eye 260

Як стверджують відомі кулінари, в Україні на Масницю готували не млинці, а саме вареники. Своїм рецептом цієї страви ділится й Ліза Глинська.

На своїй сторінці у соцмережах кулінарка розповіла, як приготувати парові вареники з сиром. «В деяких регіонах України останній тиждень перед Великим постом називався „Сиропуст“, в більшості місць тиждень розпочинали саме з вареників з сиром, які томили в печі зі сметаною, готували млинці, налисники з сиром, сирники. М"ясні страви вже не їли, поступово готуючись до посту, у раціоні переважали молочні продукти, особливо сир, яйця та масло», — пише Ліза Глинська.

Вона додає, що страви на Масний тиждень відрізнялись в залежності від регіону. Так, для Правобережної України традиційними були вареники з сиром, а млинці готували переважно на Слобожанщині.

Інгредієнти:

Тісто:

Сирна начинка

Читайте також: На Масляну — вареники з яблуками, «як у дитинстві»: рецепт від Володимира Ярославського та співачки TAYANNA

Приготування:

Ексклюзивний матеріал до Масляної, яка триватиме до 17 березня, «Масниця: традиційні стародавні рецепти на сучасний лад», читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото Лізи Глинської