Відома кулінарка Тетяна Литвинова, яка нещодавно похвалилися обновками та розповіла, як правильно готувати омлет на пару, поділилася рецептом торта «Червоний оксамит».
«Сьогодні на вас чекає довгоочікуваний рецепт торта Червоний оксамит. Я не тільки розповім, як приготувати найніжніший Червоний оксамит, який просто тане в роті, а й поділюся корисними секретами. Соковитий яскравий бісквіт та повітряний вершковий крем відмінно поєднуються у цьому десерті. Червоний оксамит виглядає святково та ефектно, але готується просто і виходить досить бюджетним, тому, я впевнена, рецепт цього торта стане вашим фірмовим», — написала вона.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
борошно 330 г,
яйця 3 шт,
цукор 300 г,
150 г вершкового масла,
150 мл олії,
270 мл кефіру (або молоко з 1 ст л лимонного соку),
1 ч л розпушувача,
1 ч л соди,
¼ ч л солі,
ванільний цукор 1 ст. л,
гелевий барвник червоний 1 ст. л.
Для крему:
900 г вершкового сиру,
300 г вершків 33%,
цукрова пудра 250 г,
200 г полуниці для оздоблення.
Як писали «ФАКТИ», раніше відомий кулінар Євген Клопотенко запропонував приготувати креплики з капустою і квасолею, які будуть доречними і під час Великого Посту.