Відомий український шеф-кухар Алекс Якутов, який раніше розповів, як приготувати сало на потапці, поділився рецептом татакі.
Татакі — це японський метод приготування, коли інгредієнт (найчастіше це тунець, лосось або яловича вирізка) швидко обсмажується з усіх боків, але всередині залишається сирим. Подається ця страва тонко нарізаною і, як правило, з кислувато-солоним соусом, який миттєво маринує м’ясо. У Японії зазвичай використовують соус Понзу на основі сливового вина мірін, цукру, ароматних цитрусових юдзу та судачі. Також додають найголовніший елемент японської кухні — бульйон даші.
Інгредієнти:
— яловичина;
- соус понзу;
- соус з білих грибів;
- червона ікра.
Раніше «ФАКТИ» писали, як правильно приготувати суші-бургер, а також смачний та легкий суші-торт.
Ілюстративне фото