Шукаєте смачний та дивовижний десерт, щоб подати на Великдень? Приготуйте це тістечко, яке точно сподобається вашим рідним, особливо дітям, ділиться кулінарка Таллі Королева.
Починаємо з крему:
150 мл молока
1 яйце
200 г цукру
250 г вершкового масла
Яйце розтерти з цукром, додати молоко та, постійно помішуючи, довести до кипіння. Дати охолонути при кімнатній температурі. Збити масло до стану пухкої маси. По ложці додавати заварний крем, міксер при цьому працює. Відставити у бік і зайнятися бісквітом.
Бісквіт:
4 яйця
3 ст. ложки гарячої води
125 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
75 г борошна
50 г крохмалю
0,5 ч. ложки розпушувача
Беремо яйця + 3 ст. ложки гарячої води. На повній потужності міксера збиваємо рівно 2 хвилини.
Поступово додаємо цукор разом з 1 пакетом ванільного цукру. Гарно збиваємо, до повного розчинення цукру. Тоді додаємо вже просіяні 75 г борошна + 50 г крохмалю + 0,5 ч. ложки розпушувача.
До збитих яєць додаємо сухі інгредієнти й легенько перемішуємо до однорідної маси. Тісто виливаємо на деко, застелене пергаментом. Розрівнюємо та випікаємо при 180 градусах 10−12 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку. Важливо не пересушити бісквіт, він має бути вологим!
Накриваємо деко пергаментом, кладемо решітку або дощечку. Швидким рухом перевертаємо верхом донизу. Обережно, почавши з країв, знімаємо папір, на якому пікся бісквіт. Тепер треба надати спеченому бісквіту правильної форми (обрізаємо краї). Обрізки підсушити та змолоти у крихту. Товщина готового бісквіта має бути не більше ніж 1 см.
Кладемо його на пергаментний папір та просочуємо цукровим сиропом + 1 ст. ложка коньяку. Або змащуємо абрикосовим джемом, пропущеним через сито.
Від крему взяти 2 ст. л. для декору. Тим, що залишився, намастити бісквіт. Загортаємо щільно в рулет. Обмащуємо зверху кремом, обсипаємо крихтою. Ставимо у холодильник на декілька годин.
Потім, порізавши рулет, беремося за декор.
Крем
125 г вершкового масла збивати до стану білої пухкої маси. Додати 160 г сирого згущеного молока.
На кожну підніжку (підставку) кладемо трошки крему. Він тут буде виконувати функцію клею. Ставимо пеньочок. Зверху змащуємо тонким шаром крему. Ставимо заздалегідь приготовлені грибочки з меренги. Краї обсипати кондитерським мохом (зеленою крихтою).
Раніше відома кулінарка Тетяна Литвинова поділилася рецептом чизкейка.
Читайте також: Незвичайний десерт: без випічки та масла