Кулінарка Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка раніше розпвідала, як приготувати маковий пиріг без випічки, запропонувала рецепт пирога з фаршированими яблуками і сирною заливкою.
«Ідеальне комбо. Дуже смачний пиріг, особливо якщо ви полюбляєте сирну випічку», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- Вершкове масло мʼяке — 150 гр;
- Сир (творог) — 360 гр;
- Пудра — 80 гр;
- Борошно — 200 гр;
- Розпушувач — 2 гр;
- Яблука — 4−5 шт;
- Цукор — 100 гр;
- Яйця — 2 шт + жовток для змащування;
- Горіхи — 70 гр;
- Кориця за бажанням;
- Ваніль.
Читайте також: Ледачий сирно-кефірний пиріг «Гармошка» від Тетяни Литвинової — «неймовірно ніжний, соковитий, ароматний» (відео)
Приготування:
- Спочатку готуємо тісто. Взіб'ємо мʼяке вершкове масло з пудрою. До пишності. Додамо сир (100 гр), розпушувач і борошно. Замішаємо тісто. Розділимо його на дві частини і заховаємо в холодильник.
- Почистимо яблука. Розрізаємо навпіл, і вичистимо середину.
- Одну половину тіста розкачуємо і викладаємо в форму з пергаментом. Кожну половинку яблука фаршируємо горішками (підсмаженими і подрібненими) і викладаємо щільно в форму. Заливаємо сирною начинкою.
- Для сирної начинки. Решту сиру змішаємо з цукром, ваніллю і 2 яйцями. Перебʼємо блендером. Заливаємо цією сумішшю яблука.
- Розкачуємо 2 половину тіста і викладаємо зверху. Змащуємо жовтком і запікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
«Яблука можна присипати корицею. До горішків смачно додати ложку меду», — додає авторка рецепту.
Про те, як приготувати смачний сирний пиріг «Сльози ангела», він же «Краплі роси» за рецептом фудекспертки Світлани Левицької, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот