Книга рецептів

Кавово-шоколадний кекс: для любителів солоденького та цікавого

20:18 — 10 квітня 2024 eye 265

Цей кекс на розтопленому маслі просто чудовий: вологий, соковитий, мегашоколадний та дуже смачний. Готувати його швидко, і він точно вийде у кожної господині, ділиться кулінарка Любов Біріна, яка раніше давала рецепт яблучного пирога з йогуртовою заливкою.

Складники:

Приготування:

Борошно перемішати з какао, порошком та содою; пересіяти все через сито. До кави додати масло — нагріти до 90 градусів, прибрати з вогню і додати чорний шоколад (поломати плитки). Все добре вимішати, до розтоплення шоколаду. Додати половину цукру, добре перемішати. Яйця збити з другою половиною цукру, як на бісквіт. До збитих яєць додати порціями почергово шоколадний розчин та сухі складові. Перемішувати тільки вручну. Акуратно!

Пекти при 170 градусах (верх-низ, без конвекції). Зрозуміло — якщо ви пектимете у високій круглій формі — час буде значно довший; якщо пектимете в малих порційних формах — час значно менший. Тут не може бути якогось єдиного часу — треба дивитися! Важливо, звісно, щоб не був сирий. Але й дуже важливо не перепекти-пересушити.

Нагадаємо рецепт домашньої курячої ковбаси.