Дієтолоиня Світлана Фус, яка раніше пояснювала, яким має бути корисний бутерброд, назвала чотири правила здорового сніданку.
На своїй сторінці у соцмережах вона також надала приклад того, що варто їсти ранком.
На 1 порцію:
- 70 г цільнозернового хліба;
- 70 г авокадо;
- 50 г — яйце;
- 35 г — слабосолена риба;
- 200 г — овочевий салат, заправлений олією.
Читайте також: Які овочі обов’язково варто їсти навесні, щоби бути здоровим
А чотири основні правила наступні:
1. Під час кожного приймання їжі половину тарілки повинні складати овочі. Вживати їх можна в різній формі: цілими, у вигляді салатів, в свіжому і приготованому вигляді, як інгредієнт котлет, запіканок і т.д. Важливо пам’ятати, що 400 г овочів і 200 г фруктів — це мінімум, який необхідно вживати за день (більше овочів, ніж фруктів).
2. ¼ тарілки повинні займати джерела корисного білка — м’ясо, риба, яйця, сир (в тому разі, якщо добре його переносите). Бобові — також джерело і рослинного білка, і складних вуглеводів. Тому іноді вони можуть займати половину тарілки.
3. Ще ¼ — це вуглеводи з високим вмістом клітковини: крупи, цільнозерновий хліб, паста з твердих сортів пшениці.
4. Не забувайте про жири. Частину з них отримуємо в складі м’яса, риби, круп, бобових, горіхів, насіння, авокадо, а решту бажано додавати у вигляді оливкової, лляної олії, вершкового масла. Важливо пам’ятати про кількість.
Читайте також: Так харчуються іспанці та португальці: атлантична дієта знижує рівень холестерину і розтоплює жир
«Ці правила дозволять вам приготувати повноцінні, різноманітні страви на кожне приймання їжі. Складені таким чином страви забезпечать вас нутрієнтами необхідними для здоров’я. Тримайте баланс та різноманітність в харчуванні», — радить дієтологиня.
Про те, чому краще худнути весною і на що потрібно звертати увагу, аби позбутися зайвих кілограмів, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот