Дієтологиня Світлана Фус, яка раніше назвала чотири правила здорового сніданку, запропонувала рецепт запіканки «Крупник».
«Це страва, до якої спочатку ставишся скептично, але згодом вона стає постійним „гостем“ на вашій кухні», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах і додає, що запеканку можна зробити і солодкою, і солоною. Цього разу дієтологиня приготувала «Крупник» з кисломолочним сиром та курагою.
Інгредієнти:
- Булгур відварений — 300 г;
- Сир кисломолочний — 200 г;
- Яйця — 3 шт.;
- Курага — 40 г.;
- Цукор — неповна ложка;
- Масло — 5 г для змащування форми.
Читайте також: Сирна запіканка з вишнею без борошна та манки: приготуйте та смакуйте
- Взбийте яйця з цукром, додайте до суміші охолоджений варений булгур.
- Додайте кисломолочний сир та перемішайте.
- Подрібніть курагу та додайте до суміші, ретельно все перемішайте.
- Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хв.
«Ви можете використовувти будь яку кашу, досить незвично смакує з гречаною. Залишок „Крупника“ можна поділити на порції та заморозити. Після розморожування достатньо розігріти його кілька хвилин в духовці і смакувати він буде як свіжий», — додає Світлана Фус.
Раніше учасниця суперфіналу кулінарного шоу «МастерШеф» Ольга Рябенко поділилася рецептом запіканки з курячою печінкою.
Фото — скріншот