Книга рецептів

Морквяна паска: красива та смачна

22:23 — 18 квітня 2024 eye 283

Великдень наближається. І «ФАКТИ» продовжують віртуальну дегустацію смачної великодньої випічки. Уже за самим рецептом можна зрозуміти, чи сподобається вам смак. Хтось любить сирну паску, хтось — шоколадну, хтось — традиційну.

Рецептом морквяної паски поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше давала рецепт великодньої глазурі на желатині.

- Таку паску, напевно, ви ще не куштували, вона незвичайна, — каже Елла Іванова. — За бажання додайте цукати.

Морквяна паска

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. З'єднати для опари морквяне пюре, чайну ложку цукру, пресовані дріжджі та 50 г борошна і залишити в теплому місці хоча б хвилин на 20.

У цей час вершкове масло з'єднуємо з ванільним і цитрусовим цукром та жовтками з сіллю і збиваємо. Додаємо м'який сир і знову збиваємо. З'єднуємо опару, що збільшилася вдвічі, з вершково-яєчно-сирковою сумішшю. Додаємо поступово просіяне борошно і вимішуємо тісто.

Даємо постояти йому пів години. Робимо обминку. Накриваємо плівкою і ще залишаємо підніматися на пів години.

Випікаємо за 180 градусів 25−35 хвилин.

І смачного!

Нагадаємо рецепт запеченого сиру.

Фото з альбому Елли Іванової