На Великдень обов'язкові страви — паска та писанки або крашанки.
Головний секрет пасок на олександрійському тісті — в опарі. Вона готується заздалегідь, напередодні ввечері. В класичному рецепті використовують пряжене молоко, але і на звичайному молоці паски виходять ніжні, ароматні та дуже смачні. Вони в міру солодкі, не крихкі, чудово зберігають свіжість довгий час. Цей рецепт пасок ще жодного разу не підвів. Впорається навіть недосвідчена господиня, ділиться фудблогерка Юлія Ковальчук.
Для опари:
Для тіста:
Для змащування пасок:
Раніше кулінарка Валентина Кущ поділилася рецептом приготування сирної шоколадної паски з вишневою начинкою.
Також порадуйте на свято рідних польськими великодніми кексами від Тетяни Мокріді.