Чизкейк — досить популярний у світі десерт, який часто готується без випікання. Але у баскського чизкейка — своя історія. Його випікають не більше ніж пів години при високій температурі, а потім залишають стабілізуватися. У народі його також називають спаленим чизкейком через характерну коричневу скоринку.
Український ресторатор Віктор Михайлов знає головний секрет вдалого десерту — це ретельне дотримання рецептури і температурного режиму.
Для приготування смаколика за його рецептом візьміть такі продукти:
Приготування
Крок 1. Змішайте усі інгредієнти (можна за допомогою міксера).
Крок 2. Через 2 хвилини додайте до суміші крохмаль й продовжуйте перемішувати усе ще 3 хвилини. Має вийти однорідна кремова консистенція.
Крок 3. Виливаємо отриману масу в застелену пергаментом форму та випікаємо при температурі 250℃ 20 хв. Після треба залишити чизкейк на кілька хвилин, щоб він охолов.
Крок 4 (завершальний) Перевіряємо, чи наш чизкейк готовий. У розрізі він має виглядати трішки недопеченим і трохи коливатися.
«Гарантую, рідні будуть у захваті», — говорить кулінар.
Нагадаємо, що давній друг «ФАКТІВ», кулінарка з Кривого Рога Елла Іванова приготувала подібний десерт, замінивши вершки на сметану, а «Філадельфію» — на звичайний домашній сир. Вийшло досить цікаво.