Вже за кілька днів настане чи не найулюбленіше свято українців — Великдень. Готуватися до нього господині розпочали ще на початку тижня, проте й сьогодні можна доповнити традиційний великодній кошик чимось новеньким. Наприклад, сирною грудкою, яка є звичним складником великоднього святкування на Закарпатті.
Про спосіб приготування цієї автентичної страви розповіла львівська фудблогерка Лілія Цвіт, зазначивши, що таку грудку можна приготувати й солодкою, але тоді до молока слід додавати вже не сіль та паприку, а цукор і ванілін.
Інгридієнти (з розрахунку на 600 г кінцевого продукту):
Приготування
Насамперед підігріємо молоко, додавши сметану та збиті яйця. Добре перемішуємо вінчиком.
Після додавання вершкового масла в отриману масу вмішуємо сіль, паприку та інші спеції (за бажанням), проварюємо 5−10 хвилин.
Відціджуємо сир за допомогою марлі, даємо повністю стікти рідині і кладемо грудку в холодильник.
Після охолодження страва готова, можна куштувати.
Також нагадаємо про незвичайний спосіб фарбування великодніх яєць, що його запропонувала інша українська господиня — Аlina Foodee.