Процес приготування не дуже швидкий, але результат того вартий. Страва проста, з доступних інгредієнтів і неймовірно смачна та ситна, пояснює фудблогерка Світлана Климовська. Ви можете замінити капусту на гриби або м’ясо, теж буде дуже смачно. Нагадаємо також рецепт картопляників з сиром, для яких не потрібні яйця.
Складники:
- 800 г картоплі (500−600 г у звареному вигляді)
- 100−150 г борошна
- Сіль, перець за смаком
- 1 маленька головка капусти
- Оливкова олія
- Сметана для подачі
Приготування:
Картоплю почистити та відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду та гарно розім’яти, щоб не було грудочок. Охолодити. Підготувати начинку для картопляників. На оливковій або соняшниковій олії смажити порізану смужками капусту та натерту на терці моркву. Приправити сіллю, перцем, додати пів стакана води, щоб овочі не пригоріли на початку приготування. Смажити, доки вся рідина не випариться, а овочі набудуть легкого золотистого кольору.
До охолодженої картоплі додати борошно. Може піти більше, ніж в рецепті. Картоплю помісити з борошном, розділити на рівні частини по 40−50 грамів і скатати кульки.
Кожну кульку роздавлювати в руках, всередину класти начинку і защипувати, руки припиляти борошном. Можна формувати довгі або круглі картопляники. Смажити на оливковій або соняшниковій олії з обох боків. Подавати зі сметаною.
Нагадаємо рецепт бульбовників по-поліські.