Квасоля — це дуже популярний інгредієнт в українській кухні. Вона дуже поживна, корисна та бюджетна, тому сміливо готуйте, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
- 300 г квасолі
- 1 цибуля
- 1 велика морква
- 3 зубки часнику
- Сіль та перець за смаком
- Соняшникова олія
- 2 лаврових листи
- Петрушка для подачі
Приготування:
Квасолю помити та залити водою. Залишити на 7−10 годин.
Процідити квасолю, залити водою 1:2. Варити, не накриваючи кришкою, до готовності. За 10 хв до завершення приготування посолити. Щоб квасоля не тріскалася краще її не мішати.
Готову квасолю накрити, не зливаючи воду, яка залишилася.
Потушкувати на олії цибулю та моркву, приправивши спеціями.
В керамічний горщик перекласти всю квасолю з каструлі, додати тушковані овочі, перемішати та накрити.
Окремо змішати соняшникову або оливкову олію, видавити зубок часнику та мілко нарізати петрушку. Перед подачею полити квасолю ароматною олією.
Квасолю зберігати в холодильнику та подавати за потреби.
Раніше відомий кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати пасту з мідіями. А Наталія Калніна поділилася рецептом «ледачих», але дуже смачних пиріжків «Хвилинка».