Багато хто вважає, що приготування хліба займає багато часу через дуже складний процес. Але насправді це простіше, ніж здається. І коли спробуєте вдома спекти хліб, ви переконаєтеся в цьому. Цей домашній хліб з насінням такий смачний, що будете готувати його щотижня, впевнена фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
300 г борошна вищого ґатунку
100 г цільнозернового борошна
60 г житнього борошна
25 г цукру
10 г солі
20 г пресованих дріжджів
275 г води
50 г вершкового масла
50 г насіння льону
70 г насіння соняшника + 20 г для посипання
Приготування:
Насіння підсушити в духовці. В чаші міксера з’єднати всі сухі інгредієнти, масло та половину води. Почати заміс, поступово додавати воду. Коли тісто стане еластичне й легко відходитиме від стінок чаші, всипати насіння, розмішати.
При ручному замісі. Потрібно розчинити дріжджі в теплій воді, додати сіль, цукор. Поступово всипати борошно й замішувати тісто. Тісто перекласти в миску, накрити рушником та залишити при кімнатній температурі на 30 хв.
Тісто розділити на дві частини. Закруглити дві заготовки. Викласти на деко, вистелене пергаментом, швом вниз. Хліб також можна випікати у формах. Якщо форм нема, просто на деку. Деко з хлібом поставити у вимкнену духовку підходити на 1,5 години. Накрити рушником. Перед випічкою хліб обережно змастити водою та притрусити насінням. Зробити зверху надріз. Випікати при 220 градусах 20−30 хв. Повністю охолодити.
А кулінарка Марина Хвіль раніше ділилася своїм рецептом цибулевого пшенично-житнього хліба.
Читайте також: Даруємо паскам друге життя: хлібний пудинг з пасок за рецептом Ольги Рябенко — неймовірний смачний і незвичайний десерт