Книга рецептів

Сирна запіканка із грушею: так смачно, що не відірвешся

20:18 — 20 травня 2024 eye 399

Сирна запіканка — смачний, ароматний і красивий сніданок, який можна приготувати з вечора. Готується дуже швидко. Декор з груші дає той додатковий смак, який можна змінювати і кожного разу отримати щось нове. Тут і вершковий смак запіканки, ваніль, легкий аромат лимона, карамель, груша, трішки кардамону, все не просто поєднується, а створює багатий смак, ділиться фудблогерка Світлана Клімовська.

Складники:

Приготування:

Форму для випічки 18 см (можна кільце для бісквіта) вистелити пергаментом.

Збити блендером сир та 100 г молока. Додати цукор, кукурудзяний крохмаль, решту молока, перемішати. Поступово додати яйця, сік та цедру лимона, ванільну пасту.

Вилити тісто в підготовлену форму. Випікати при 160 градусах 1 годину. Охолодити.

На розігріту сковорідку додати вершкове масло. Потім порізані груші, цукор. Карамелізувати, груші покриються карамеллю та стануть в міру м’які. Додати кардамон, трішки охолодити і викласти на запіканку. Зверху полити карамеллю, яка утворилася на дні сковорідки.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати пиріг без замісу з шинкою та сиром.

А Тетяна Литвинова та Наталка Карпа представили «ідеальний літній легкий десерт».