Для приготування вівсяного печива з журавлиною (раніше ми публікували рецепт вівсяників з родзинками) знадобиться мінімум часу. З вівсяними пластівцями швидкого приготування текстура печива ніжніша, ніж з пластівцями довгого приготування. Але на смак це не впливає. Журавлину для печива краще взяти в"ялену або сушену. Помити та 15 хв настояти в апельсиновому фреші, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
- 120 г вершкового масла
- 1 яйце
- 115 г цукрової пудри
- 120 г борошна
- 5 г розпушувача
- 2 г соди
- 5 г мускатного горіха
- 150 г вівсяних пластівців
- 150 г журавлини
Збити вершкове масло кімнатної температури з пудрою. Додати яйце, збити.
Всипати просіяне борошно з розпушувачем, содою, мускатним горіхом. Розмішати. Додати вівсяні пластівці та журавлину. Розмішати до об"єднання всіх інгредієнтів.
Мокрими руками сформувати кульки по 50−55 грамів. Викласти на деко, вистелене пергаментом, на відстані одне від одного, оскільки печиво в процесі випікання збільшується.
Випікати при 160 градусах 15−20 хв. Охолодити на решітці.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт ніжної та соковитої томленої яловичини, яка просто тане у роті. А Тетяна Литвинова та Наталка Карпа представили «ідеальний літній легкий десерт».