Щовесни вони повертаються. Можна готувати кабачки і взимку, але дорожче, та й помідори не такі соковиті бувають. Для цієї страви кабачки краще брати більш дрібні, коктейльні, влітку ідеальні рожеві. Молоді кабачки можна замінювати на цукіні, ділиться фудблогерка Анна Паукова.
Інгредієнти:
- 2−3 молодих кабачки
- 2 помідори
- твердий сир — 150 г
- петрушка
- борошно
- олія
Для соусу: пара столових ложок майонезу/жирних вершків/йогурту, розбавляємо водою/нежирними вершками до сметаноподібного стану, додаємо зубчик часнику
Приготування:
Нарізаємо кабачки кружечками товщиною 1−1,5 см, присолюємо, залишаємо на 10 хвилин. Прибираємо зайву вологу. Обвалюємо у борошні. Смажимо на олії до скоринки з обох боків. Нарізаємо гострим ножем на тонесенькі слайси томати. Готуємо соус. Викладаємо у велику круглу форму/тарілку кабачки, соус, томати (трохи присолюємо), якщо є ще — кабачки, соус, томати. Зверху натертий сир і петрушку. Ставимо у мікрохвильовку на 5 хвилин.
Нагадаємо рецепт овочевої сковорідки.